Milyen eljárásokkal dolgozunk?

Direkt szitázás

A direkt szitázás az egyik legtartósabb, nagyobb darabszám esetén pedig az egyik legköltséghatékonyabb textilnyomási eljárás. Az eljárás során a festéket egy erre elkészített szitával direkt a nyomandó felületre visszük fel. A szitázás nagy mennyiségű, azonos és viszonylag egyszerűbb grafikák esetén ajánlott. A textilszitázott termék árát a felvinni kívánt ábra színeinek száma és mérete határozza meg. Színátmenetes és fényképes grafikák esetén nem ajánlott, ilyen esetekben inkább a direktnyomást szoktuk javasolni.

Direkt nyomás

Direkt textilnyomással gyakorlatilag bármilyen színátmenetes és fénykép minőségű grafika könnyen és gyorsan felvihető. Direkt nyomás esetén a nyomtató egy speciális textilfestékkel közvetlenül a szövetre, a szövet szálai közé nyomtat. Ez a pólónyomási eljárás egyszerű, gyors, tartós és a szitanyomással szemben kis tételnél – akár egy darab esetén is költséghatékony megoldás. A tintasugaras technikának köszönhetően direkt pólónyomás esetén a legapróbb részletek, színátmenetek is gyönyörűen visszajönnek, az anyag magas pamuttartalma azonban itt is fontos szempont.

Gépi hímzés

A gépi hímzés egy nagyon elegáns és időtálló emblémázási eljárás. A hímzés ma már természetesen nem kézzel, hanem számítógép-vezérlésű modern hímző gépekkel történik, aminek köszönhetően a legbonyolultabb – akár színátmenetes – ábrák is szín és mérethelyesen kerülnek fel az anyagra. Textilhímzésre kizárólag jó minőségű, vastagabb szövésű pólók, anyagok ajánlottak. A hímzés nagy előnye, hogy komolyabb igénybevétel esetén is színtartó és kopásálló marad. Gépi hímzéssel egyedi pólókat a direktnyomáshoz hasonlóan kis darabszámban is gazdaságosan tudunk előállítani. A pólóhímzés árát elsősorban az öltésszám és az adott grafika bonyolultsága határozza meg.